top of page

Att köpa hund från oss

Om Australian labradoodle känns som den rätta rasen för er och att ni kan tänka er ett nytt liv med hund lång tid framåt då är det dags att bekanta er med rasen. Vi kommer ha besöksdagar som sätts ut under nyheter då ni är välkomna att träffa våra hundar och oss som lever på gården. Då det är stor efterfrågan på rasen så kan man få vänta på sin valp, vilket ger er fördelen att ni hinner fundera på och förbereda er på er nya familjemedlem.

316116322_10221599811240388_1302933185881347509_n.jpg

Vägen till en valp från oss

  1.  Kom och hälsa på oss på en träffa på dag eller vid ett annat tillfälle om dagen inte passar.

  2.  Skriv ett email där ni berättar om varför just en Australian Labradoodle skulle vara rätt hund för er och om vilken slags familj ni är och vad ni tror skulle passa bäst in i er familj.

  3.  Vi tar kontakt med er och frågar ytterligare frågor för att kunna kartlägga vilka önskemål ni har och vilken hund som skulle passa in i er familj.

  4.  När allt är klart så kommer du in i vår valpkö

  5.  När valparna är 4-6v gamla kommer er familj att få träffa valparna första gången.

  6. Vid 7v ålder testas valparna enligt puppy culture protokollet, efter det får ni veta resultatet och vilken valp som ska bli er familjemedlem.

Valpen från födsel till Flytt

Redan från det att valparna föds börjar vi att lära och socialisera valpen. Vi använder oss av Puppy Culture. När sedan valpen flyttar till sin nya familj fortsätter arbetet med att fostra valpen och ansvaret ligger på den nya ägaren. Det finns många hundklubbar som arrangerar valpkurser om man känner att man behöver stöd och hjälp. Tiden ni lägger ner på er valp under de första åren kommer spegla vilken hund ni får som vuxen.

Det är viktigt att träna hunden på att stå på trimbord och att bli borstad och få klorna klippta.

20220503_181525_edited.jpg

Från det att valparna är 3 dagar fram till att de flyttar, blir de varsamt hanterade och de får utforska olika material och underlag. Från dag 3 -dag 16 använder vi oss av tidig neurologisk stimulering. Det bidrar till synaps utvecklingen i valpens hjärna. Vidare fram tills dess att valpen flyttar kommer den att ha fått prova på många saker som gör att den är redo för livet i sin nya familj.

bottom of page